Ce ştiţi despre tratamentul cu ulei pentru păr? Foarte puţine, cu siguranţă. În prezent, tratamentele tradiţionale indiene pentru păr sunt efectuate de femeile din toată lumea. Aflaţi mai multe despre acest subiect, alegerea uleiului de păr şi metodele de aplicare a tratamentelor cu ulei pentru a efectua în mod corect această procedură!
În cele mai multe cazuri, nu se cunoaşte faptul că aplicarea uleiului la nivelul părului este un tratament de înfrumuseţare originar din India. Ne întrebăm cine a avut idea de a aplica un produs uleios în păr. Femeile indiene! Aceasta a fost singura modalitate de a preveni deshidratarea părului. Uleiul şi apa nu se amestecă, prin urmare, atunci când aplicaţi ulei în păr, acesta îşi va menţine umiditatea. Pe scurt, acesta este modul în care acţionează emolientele. Acestea sunt extrem de importante în regiunile calde.
În prezent, cunoaştem faptul că uleiurile de păr nu au doar o acţiune de protecţie.
Acestea oferă o varietate de utilizări, prin urmare, vă recomandăm să achiziţionaţi cel puţin un ulei.
Efectele utilizării uleiurilor naturale pentru păr:
- furnizarea de nutrienţi,
- consolidarea structurii de cheratină a părului,
- prevenirea pierderii de apă,
- protecţie împotriva radiaţiilor UV,
- întărirea barierei hidro-lipidice a părului,
- prevenirea căderii părului,
- reglarea secreţiei de sebum (părul nu se mai îngraşă),
- calmarea diferitelor iritaţii,
- redarea nivelul pH-ului,
- cel mai important, netezirea şi intesificarea strălucirii.
În mod evident, uleiurile de păr oferă chiar mai multe beneficii. Nu există două uleiuri la fel! Aproximativ 150 de uleiuri – extrase din plante locale sau exotice – sunt utilizate in domeniul cosmetic. Fiecare ulei de păr are proprietăţi unice şi ajută la tratarea a diferite probleme de păr. Diferenţele rezultă, în special, din compoziţie.
Din ce sunt alcătuite uleiurile naturale?
Similar tuturor substanţelor pe bază de plante, acestea conţin numeroşi nutrienţi cu concentraţie puternică. Uleiul de păr este o sursă de vitamine, minerale şi steroli vegetali. Unele uleiuri includ squalenă (un ingredient din compoziţia sebumului) care este benefic pentru păr şi scalp. În orice caz, acizii graşi sunt cei mai importanţi. Aceştia joacă două roluri esenţiale. În primul rând, întăresc bariera lipidică de protecţie a părului. În al doilea rând, lipesc cuticulele din jurul firului de păr pentru a ajuta la obţinerea unui păr cu porozitate mai redusă.
Uleiurile pot fi alcătuite din:
- acizi graşi saturaţi,
- acizi graşi mononesaturaţi (omega-7 şi omega-9),
- acizi graşi polinesaturaţi (omega-3 şi omega-6).
În mod interesant, toate uleiurile de păr conţin cele trei tipuri de acizi graşi, însă în cantităţi diferite. De exemplu, unele uleiuri au mai mulţi acizi omega-6. Conţinutul de acizi graşi determină pentru care tip de păr este ideal uleiul.
Cum se alege un ulei de păr în mod corect?
Să ne întoarcem la porozitatea părului, aceasta fiind cheia în alegerea uleiurilor. Un tratament eficient cu ulei de păr implică alegerea unui ulei potrivit pentru tipul nostru de păr. Uleiurile saturate au cele mai mici particole, prin urmare acestea pot pătrunde prin stratul de cuticule strâns legate între ele. Particulele mai largi ar îngreuna părul în acest caz, dar funcţionează pentru părul cu porozitate ridicată care are nevoie de întărirea şi sigilarea cuticulelor. Este simplu:
- Păr cu porozitate redusă + Uleiuri cu acizi saturaţi
- Păr cu porozitate medie + Uleiuri cu acizii omega-7 şi omega-9
- Păr cu porozitate ridicată + Uleiuri cu acizii omega-3 şi omega-6
Aplicarea uleiului în păr – ce este?
este una dintre cele mai eficiente metode de îngrijire a părului. Cu siguranţă, calitatea sa cea mai mare este naturaleţea. Aplicarea uleiului la nivelul părului asigură o îngrijire armonioasă care se potriveşte perfect ciclului natural de viaţă a părului şi care îi satisface nevoile. Deşi nu există o definiţie pentru tratamentul cu ulei de păr, ştim că acesta constă în aplicarea unui ulei la nivelul părului şi scalpului. Sarcina uleiului este de a îmbunătăţi condiţia părului. Acesta acţionează ca un înlocuitor minunat pentru alte produse de îngrijire a părului.
Reţineţi! Dacă doriţi să beneficiaţi de efecte vizibile, trebuie să aplicaţi uleiul atât pe păr, cât şi pe scalp, deorece cea mai importantă parte a părului – bulbii care necesită nutrienţi – sunt localizaţi sub piele. Căutaţi uleiuri care nu conţin siliconi şi parabeni, prin urmare un ulei care este potrivit pentru aplicarea la nivelul scalpului. În acest mod, veţi beneficia de o îngrijire completă a părului.
Uleiurile pot fi aplicate într-o varietate de moduri. Prin urmare, după selectarea unui ulei care se potriveşte în mod ideal tipului nostru de păr, trebuie să alocăm ceva timp pentru a alege cea mai bună metodă de aplicare a uleiului. Fiecare metodă oferă o acţiune puţin diferită. Timpul care trebuie alocat, de asemenea, diferă.
Metode de aplicare a uleiului
- Aplicarea uleiului la nivelul părului uscat – uleiul se aplică fără a umezi părul sau după uscarea cu foehnul.
- Aplicarea uleiului la nivelul părului ud – uleiul de aplică pe părul umed şi uscat delicat cu prosopul.
- Tratament cu ulei fierbinte – uleiul se încălzeşte înainte de aplicare.
- Într-un vas a amestecaţi o cantitate mică de ulei cu apă şi intoduceţi părul în acest amestec.
Există mai multe metode de aplicare a uleiului decît cele descrise. Uleiurile naturale au un alt avantaj. Pot fi aplicare înainte sau după şamponare. Putem menţine uleiul în păr toată noaptea sau utiliza uleiul pe parcursul zilei pentru a conferi strălucire şi netezime părului. Aplicarea uleiului la nivelul părului şi scalpului conferă posibilităţi nesfârşite.